torsdag 4 november 2010

Delägare, delgrundare och VD för Gårdsvind AB

Nu har examensarbetet blivit mycket mer spännande än jag någonsin kunnat ana. Vi är fyra entreprenörer som har startat ett företag som säljer gårdsverk, mindre vindkraftverk, och tar hand om hela processen från idé till färdigt verk. Med andra ord är vi totalentreprenörer av gårdsverk. Själv sitter jag för tillfället som VD och får lära mig otroligt mycket intressant. Att få jobba tillsammans med pigga entreprenörer och företagsbyggare känns väldigt stimulerande.

Marknaden för småskalig vindkraft har haft en liten knackig historia med vindkraftverk som har gått sönder och inte hållit måttet. Därför har vi varit synnerligen noggranna när vi har valt leverantör. Det är inte svårt att lista ut att vi kommer få problem om något skulle inträffa med verken vi säljer. Med vår leverantör av gårdsverk känner vi oss mycket trygga och säkra med produkten.

Intresset för egenproducerad el är stort och många vill kunna ersätta el de köper med el som produceras från till exempel ett eget gårdsverk. Förhoppningsvis kommer den statliga nettomätningsutredningen, som ska vara klar den 1 december, fram till att en lag om nettodebitering är något att satsa på. Då blir värdet av den egenproducerade elen mycket högre än om man som idag, säljer överskottselen till spotpris på elmarknaden. Ekonomiskt är ett gårdsverk en bra investering, samtidigt som man blir mindre påverkad av elpriset på marknaden. Många fördelar finns med andra ord med att producera sin egen vindkraftsel. Gårdsvind som totalentreprenör gör det också mycket enkelt för de som är intresserade att investera i ett gårdsverk. Besök hemsidan på: www.gardsvind.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar